بازگشت از ویندوز 10

آیا شما هم از آپدیت کردن ویندوز خود به ویندوز ۱۰ پشیمان شده اید ؟ به هیچ عنوان جای نگرانی نیست چراکه تنها با چند کلیک ساده امکان بازگشت به نسخه قبلی برای شما وجود دارد.

قریب به یک هفته و شاید بیشتر از یک هفته است که شما ویندوز خودتون رو به ویندوز ۱۰ آپدیت کردید و به احتمال قوی این سیستم عامل جدید نتونسته به خوبی برای شما کارکنه. احتمالا هم تعداد زیادی از نرم افزارها به خوبی با این سیستم عامل جدید سازگار نیستند و حتی ممکنه شما از شکل و قیافه ی منوی استارت ویندوز ۱۰ هم راضی نباشید.

برای سهولت انجام عملیات بازگشت به ویندوز ۷ یا ۸ ، مایکروسافت  این اجازه رو به شما داده تا بتونید تا ۳۰ روز پس از آپدیت، دوباره به ویندوز قبلی خودتون برگردید و به طور کامل تمام برنامه ها و تنظیمات خودتون رو تا قبل از آپدیت حفظ کنید. اصلا نگران نباشید چراکه حتی اگر شما خواستار این باشید که بعدها از این امکان استفاده کنید ، کماکان قادر خواهید بود تا از مزیت های آپدیت ویندوز ۱۰ در سال آینده بهره مند شوید.

نکته ی مهم : به خاطر داشته باشید که بازگشت به ویندوز و سیستم عامل قبلی نیازمند این است که شما کماکان فولدر Windows.Old رو در مسیر C:\Windows.Old داشته باشید. اگر به طور خودکار ویندوز خود را به ویندوز ۱۰ آپدیت کرده باشید این فولدر به طور پیش فرض در درایو C:\ گنجانده شده است. چنانچه شما به صورت دستی بعد از انجام عملیات آپدیت این فولدر رو از درایو C:\ و یا از سیستم خودتون پاک کرده باشید و یا عملیات نصب ویندوز ۱۰ رو به صورت پاکسازی کامل ( نصب از ابتدا و فرمت داده های قبلی بدون آپدیت ) انجام داده باشید، متوان گفت که شما شانسی برای بازگرداندن ویندوز به نسخه ی قبلی رو ندارید.

اکنون آماده باشید برای بازگشت به نسخه ی قبلی ویندوز :

نکات قابل توجه قبل از انجام عملیات بازگرداندن ویندوز به نسخه قبلی :

اول از همه ، ترجیحا از اطلاعات مهم و ضروری خودتون روی هارد دیسک خارجی (External Hard Disk )  نسخه ی Backup تهیه کنید. هرچند در فرایند Rollback اطلاعات شما از بین نخواهد رفت ولی برای بالا بردن ضریب اطمینان و حفظ اطلاعات شما این کار پیشنهاد میشود.

در ادامه پیشنهاد میشود تا شماره سریال مربوط به نسخه قبلی ویندوز خودتون رو مهیا کنید. اگرچه طی فرایند Rollback از شما درخواستی مبنی بر وارد کردن سریال نخواهد شد ولی اینکار صرفا جهت حصول اطمینان از انجام صحیح کار میباشد.

نکته قابل توجه این است که پس از بازگرداندن ویندوز به نسخه قبلی ، تمامی رمزهای عبور و شناسه ها ( User name & Password ) به حالت قبل تغییر خواهند کرد. بدین معنا که اگر User Name & Password جدید روی ویندوز ۱۰ ایجاد کرده اید ، از درجه اعتبار ساقط و با User Name& Password سیستم عامل قبلی مجاز به کار خواهید بود.

اگر تمامی موارد بالا رو به دقت مطالعه کرده اید و انجام داده اید ، اکنون زمان انجام کار است .

۱- وارد منوی Start شوید .

۲- گزینه ی Setting رو از منوی Start انتخاب کنید .

بازگشت از ویندوز 10

بازگشت از ویندوز ۱۰

۳- گزینه ی Update & Security  رو از پنجره ی Setting انتخاب کنید .

۴- سربرگ Recovery رو انتخاب کنید .

۵- اگر شما امکان این را داشته باشید که ویندوز خود را Downgrade کنید، گزینه ی Get Start برای شما فعال خواهد بود. روی   گزینه ی Get Start کلیک کنید و مراحل رو به صورت Wizard دنبال کنید.

زمانیکه به ویندوز قبلی خود بازگشتید، نیاز به این است که یکسری تنظیمات را مجددا انجام دهید. گاها ممکن است نیاز به نصب برخی از نرم افزارها باشد.

ااگر ۳۰ روز از آپدیت شما گذشته و شما خواستار Downgrade به ویندوز قبلی هستید و گزینه ی Rollback ویندوز ۱۰ برای شما از بین رفته است، شما نیازمند ریکاوری دیسک ساخته شده از ویندوز ۷ یا ۸ هستید که یا مجددا ویندوز قبلی رو از ابتدا نصب کنید و یا اگر Image Backup آن را داشته باشید امکان بازگرداندن Image  آن برای شما وجود خواهد داشت.

در غیر اینصورت، آخرین گزینه ی شما نصب Virtual Machine  برای داشتن ویندوز ۷ یا ۸ بر روی ویندوز ۱۰ است که حداقل باعث بهره گیری از قابلیت های ویندوز قبل برای شماست .

مرجع : سایت Http://www.Pcworld.com

ترجمه : محمد رضا احمدی ( شرکت توسعه فناوری ژیوان )