آموزش فارسی دوره MCITP مایکروسافت - ویندوز 7

آموزش فارسی دوره MCITP مایکروسافت – ویندوز ۷

با عرض سلام خدمت شما علاقه مندان به یادگیری مباحث علمی و آموزشی ، از امروز قصد داریم تا آموزش فارسی دوره MCITP مایکروسافت – ویندوز ۷ را برایتان به صورت مفصل بر اساس سرفصل کتاب ۷۰-۶۸۰ ارائه دهیم.

Windows 7

انواع نسخه های Windows 7

۱-  Starter
۲-  Home Basic
۳-  Home Premium
۴-  Professional
۵-  Enterprise
۶-  Ultimate

Windows 7 Starter

ساده ترین نوع ویندوز می باشد.این نسخه از ویندوز قابل خریداری در بازار و عوامل فروش می باشد.این ورژن بعضی خواص مانند Windows Aero user interface, DVD playback, Windows Media Center, IIS Web Server , Internet connection sharing را پشتیبانی نمی کند.

این نسخه قابلیت متصل شدن به دامین را ندارد.هم چنینی ویژگی هایی مانند EFS, AppLocker, DirectAccess, BitLocker, Remote Desktop Host , و BranchCache را نیز پشتیبانی نمی کند.این نسخه فقط یک cpu را ساپورت می کند.

Windows 7 Home Basic

این ورژن کمی قوی تر از ورژن Starter می باشد و قابل خرید در بازار نمی باشد و باید از خود microsoft خریداری شود.این ورژن هم مانند starter بعضی خواص مانند Windows Aero user interface, DVD playback, Windows Media Center, IIS Web Server را پشتیبانی نمی کند.

این نسخه قابلیت متصل شدن به دامین را ندارد.هم چنینی ویژگی هایی مانند EFS, AppLocker, DirectAccess, BitLocker, Remote Desktop Host , و BranchCache را نیز پشتیبانی نمی کند.

این نسخه فقط یک cpu را ساپورت می کند.در ویندوز x86 از آن ( ویندوز ۳۲-bit ) حداکثر ۴GB RAM و برای ویندوز x64 از آن ( ویندوز ۶۴-bit ) حداکثر ۸GB RAM را پشتیبانی می کند.

نکته!!!:

دقت داشته باشید که تعداد هسته های cpu به تعداد cpu ارتباطی ندارد.

در حقیقت چند هسته ای بودن کار چند cpu را انجام می دهد ولی برای ویندوز همان یک cpu به شمار می آید.

Windows 7 Home Premium

بالاترین ورژن Home  که می توانید از بازار خریداری کنید.این نسخه بر خلافه دو نسخه قبلی Windows Aero UI, DVD playback, Windows Media Center, Internet connection sharing, and the IIS Web Server را پشتیبانی می کند.ولی هم چنان نمی توانید به دامین متصل شود و هم چنین ویژگی های EFS, AppLocker, DirectAccess, BitLocker, Remote
Desktop Host, and BranchCache را پشتیبانی نمی کند.در ویندوز x86 از آن حداکثر ۴GB RAM و برای ویندوز x64 از آن حداکثر ۱۶GB RAM را ساپورت می کند. این نسخه قابلیت پشتیبانی تا دو cpu را نیز دارا می باشد.

Windows 7 Professional

این نسخه تغییرات عمده ای نسبت به سه نسخه قبلی دارد.هم چنین این ورژن را می توان از بازار خریداری کرد.این نسخه همه ی ویژگی هایی که در Windows Home Premium ساپورت می شود را نیز پپشتیبانی می کند اما هم چنان شما قادر نیستید به دامین متصل شوید.این ورژن EFS و Remote Desktop Host را پشتیبانی کرده ولی ویژگی هایی مانند AppLocker, DirectAccess,
BitLocker, and BranchCache را ساپورت نمی کند.Windows 7 Professional تا دو cpu را نیز پشتیبانی می کند.

Windows 7 Enterprise and Ultimate Editions

این دو ورژن دقیقا مانند هم هستند جز اینکه  Enterprise را از فقط طریق microsoft ولی  Ultimate editions در بازار موجود می باشد.این دو ورژن همه ی ویژگی های نسخه های قبل را ساپورت کرده و علاوه بر آن ها ویژگی های EFS, Remote Desktop Host, AppLocker, DirectAccess, BitLocker, BranchCache و حتی Boot from VHD را نیز پشتیبانی می کند. همچنین این دو ورژن تا دو cpu را هم ساپورت می کند.در ویندوز x86 از  این دو نسخه هم حداکثر ۴GB RAM ولی برای ویندوز x64 از آن ها حداکثر ۱۲۸GB RAM را پشتیبانی می کند.

نیاز های سخت افزاری Windows 7

حداقل سخت افزار لازم برای نسخه Windows 7 Starter و Windows 7 Home Basic :

۱ GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor

۵۱۲ MB of system memory

A 20-GB (x64) or 16-GB (x86) hard disk drive, traditioor Solid State Disk (SSD), with at least 15 GB of available space

A graphics adapter that supports DirectX 9 graphics and 32 MB of graphics memory

حداقل سخت افزار لازم برای نسخه Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate, Enterprise editions

۱ GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor

۱ GB of system memory

A 40-GB hard disk drive (traditional or SSD) with at least 15 GB of available space

A graphics adapter that supports DirectX 9 graphics, has a Windows Display Driver Model (WDDM) driver, Pixel Shader 2 0 hardware, and 32 bits per pixel and a minimum of 128 MB graphics memory

روشهای نصب windows 7

۱- استفاده از DVD به عنوان منبع راه اندازی

ساده ترین راه برای راه اندازی ویندوز ۷ می باشد که یا می توان در خود محیط ویندوز قبلی آن Setup آن را اجرا کرد و فرایند نصب را آغاز کرد یا اگر برای اولین بار است که کامپیوتر را راه اندازی می کنید یا نمی خواهید در همان محیط ویندوز قبلی نصب آن را آغاز کنید می توانید در همان ابتدای روشن شدن کامپیوتر و راه اندازی شدن محیط Bios وارد فرآیند نصب شوید.فقط این را در نظر داشته باشد که در تنظیمات Boot بایاس ، اولین گزینه ی فعال Boot شدن از CD/DVD باشد.

۲- استفاده از فلش (USB Drive) به عنوان منبع راه اندازی

برای بوت شدن از USB می بایست یک فلش کاملا خالی که فایل سیستم آن از نوع FAT32  (نه NTFS ) می باشد را در نظر بگیرید .پس اگر اطلاعاتی در آن داشته باشید همه ی آن پاک خواهد شد.

حال مراحل زیر را به ترتیب انجام می دهیم تا فلش برای BOOT شدن آماده شود.

صفحه ی command prompt را باز کرده و کلمه ی diskpart را تایپ کنید.در صفحه ایک باز می شود list disk را تایپ کرده تا لیست همه ی USB  های متصل را ببینید.با تایپ کردن عبارت select disk X  فلش موردنظر خود را انتخاب کرده وسپس با تایپ clean محتویاتش پاک می شود.حال عبارت create partition primary را تایپ کنید.سپس برای فرمت کردن آن عبارت format fs=fat32 quick را بنویسید و پس از اتمام فرآیند فرمت کلمه ی active را تایپ کرده تا فرایند به اتمام برسد.اکنون برای خروج exit را تایپ کنید.

حال همه ی فایل های موردنیاز برای نصب Windows 7 را در فلش خود کپی کنید.همچنین همان طور که در قسمت قبل گفتیم برای Boot شدن از روی USB می بایست در تنظیمات Bios خود گزینه Boot از USB را  به عنوان مورد اول فعال کنید.

روش آسان برای ساختن فلش Bootable :

روش بالا روشی است که در خود دوره ۷۰-۶۸۰ مطرح گردیده ولی شما میتوانید با استفاده از نرم افزار های رایگان به صورت آسان یک فلش Bootable بسازید و به راحتی سیستم خود را ار روی آن بوت نموده و وارد مراحل نصب ویندوز شوید.

یکی از این نرم افزار ها نرم افزار Rufus نام دارد که در طریق لینک زیر میتوانید آن را دانلود نمایید:

۳- استفاده از Network Share به عنوان منبع راه اندازی

برای استفاده از این روش باید ابتدا Windows PE روی آن کامپیوتر نصب شده باشد که در قسمت های بعد درباره ی آن صحبت خواهیم کرد.

۴- استفاده از Windows Deployment Services به عنوان منبع راه اندازی

این روش فقط باید در محیط دامین وجود داشته باشد و در آن می توانید فایل های ویندوز خود را که  Customize کرده اید را قرار دهید و از آن استفاده کنید.

نکته!!!: در فایل نصب Windows 7 در پوشه ی SOURCES دو فایل به نام های  BOOT.WIM و INSTALL.WIM وجود دارد که مهم ترین فایل های نصب Windows 7 می باشند و با نرم افزار های مختلفی می توان آن ها را باز کرد و تغییرات لازم را در آن ها انجام داد به عبارت دیگر آن ها را Customize کرد.BOOT.WIM برای Boot loader  برای شما ایجاد می کند و INSTALL.WIM فایل های مورد نیاز Windows 7 در آن قرار دارد.

 راه اندازی Windows 7

installation standard : نصب استاندارد که در همان هنگام نصب از ما سوالاتی می پرسد و نصب را ادامه می دهد.

Unattended installation : راه اندازی ویندوز به گونه ای که در ابتدا از ما سوالاتی می پرسد و پس از تکمیل فرم آن ، بطور اتوماتیک فرآیند نصب را انجام می دهد.

clean installation : نصب Windows 7 روی سیستمی که هارد دیسک آن کامل خالی است و پارتیشن بندی هم روی آن انجام می دهیم.

ابتدا DVD را درون سیستم خود می گذاریم و از همان قسمت Bios آن را Boot  می کنیم و منتظر می شویم تا فرآیند نصب پس از Load  شدن فایل ها  آغاز شود.

installation windows 7

پس از انتخاب گزینه ی Next ، در صفحه جدید Install Now را زده و پس از آن نسخه ویندوز مورد نظر خود را انتخاب می کنیم.

در صفحه ی جدید گزینه ی I accept the license terms را فعال کرده و پس از آن در صفحه ی بعد ، نوع فرآیند را روی Custom قرار داده و در نهایت پس از انتخاب Disk موردنظر ، فرآیند راه اندازی Windows 7 بطور اتوماتیک انجام می شود.

دانلود ویندوز ۷

برای دانلود ویندوز ۷ ، میتوانید به لینک زیر مراحعه کنید.

نکته!!!:

در صورتی که بخواهیم در کنار  این ویندوز ویندوز دیگری هم نصب کنیم ، باید این نکته را در نظر داشته باشیم که ابتدا نسخه قدیمی تر را نصب کرده و سپس نسخه جدیدی را راه اندازی کنیم.برای مثال بین دو ویندوز XP , 7  ، ابتدا ویندوز Windows XP را نصب کرده و سپس به راه اندازی Windows 7 می پردازیم چرا که Boot Loader نسخه های قدیمی تر با نسخه های جدیدتر هم خوانی ندارد ولی ورژن های جدیدتر با ورژن های قبلی خود هماهنگ است.

آدرس زیر را دنبال کنید.

My Computer->Properties\Advanced\setting

در این پنجره می توانیم انتخاب کنیم که در استارت اولیه ی کامپیوتر کدام یک از ویندوز های ما بطور Default و اینکه پس از چند ثانیه اجرا شود.

Default operating system

هم چنین برای ایجاد تغییر در تنظیمات Boot loader در صفحه ی Command prompt ویندوز خود عبارت bcdedit را تایپ کنید تا وارد قسمت Boot Loader ویندوز خود شوید.


آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷ – قسمت اول – راه اندازی ویندوز ۷

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت دوم – Upgrade

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت سوم – Migration

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت چهارم – مدیریت سخت افزار

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت پنجم – مدیریت هارددیسک

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت ششم – Compatibility

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت هفتم – فایروال ویندوز

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷ – قسمت هشتم – راه اندازی ریموت دسکتاپ

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷ – قسمت نهم – اشتراک گذاری فایل ها

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷ – قسمت دهم – User Account

دانلود ویندوز ۷