سوییچ لایه ۲ و ۳

شاید برای شما این سوال به وجود آمده که سوییچ لایه ۲ و سوییچ لایه ۳ چه تفاوت هایی دارند.

در این مقاله قصد داریم مختصرا به تشریح این مسئله بپردازیم.

سوییچ لایه ۲ چیست

سوییچ لایه ۲ برای انتقال بسته ها فقط به مک آدرس (Mac Address) توجه می‌کند.

در لایه ۲ شبکه یا همان لایه Data Link، آدرس سخت افزاری (Mac Address) مبدا و مقصد به سرآیند بسته اضافه می‌شوند و هنوز در این لایه، IP معنایی ندارد.

سوییچ لایه ۲ فقط به سرآیند لایه ۲ توجه می‌کند و با استفاده از مک آدرس های مبدا و مقصد، بسته را انتقال می‌دهد.

تفاوت سوییچ لایه 2 و سوییچ لایه 3

سوییچ لایه ۳ چیست

سوییچ لایه ۳ علاوه بر این که می‌توانند از آدرس های لایه ۲ شبکه (مک آدرس) استفاده کند، این قابلیت را دارد که لایه ۳ شبکه ای بسته ها یعنی لایه IP را نیز بررسی کند.

سوییچ لایه ۳ از آدرس های موجود در سرآیند های بسته در این لایه استفاده می‌کند. این آدرس ها همان IP مبدا و IP مقصد می‌باشند.

تفاوت سوییچ لایه 2 و سوییچ لایه 3

تفاوت اصلی انواع سوییچ

سوییچ لایه ۲ فقط از MAC Address برای انتقال بسته ها و ردگیری مقصد استفاده می‌کند. بنابراین فقط می‌تواند بسته ها را در یک شبکه داخلی (LAN) با سرعت بالایی انتقال دهد.

درحالیکه سوییچ های لایه ۳ از قابلیت های بیشتری از جمله مسیریابی لایه ۳ و VLAN نیز برخوردارند. سوییچ لایه ۳ می‌توانند بین LAN های مختلف ارتباط ایجاد کرده و بسته ها را بین آنها منتقل کند.

سوییچ لایه ۳ ممکن است به دلیل پردازش بیشتری که نسبت به سوییچ لایه ۲ روی بسته ها انجام می‌دهد به صورت جزئی تأخیر بیشتری داشته باشد؛ البته این سوییچ ها از پردازنده های قوی تری برخوردار هستند.

از جمله تولیدکنندگان سوییچ می‌توان به سیسکو، دی لینک و تی پی لینک اشاره کرد.

تفاوت سوییچ لایه 2 و سوییچ لایه 3

تفاوت سوییچ و هاب

شاید به این فکر کنید وقتی می‌توان از هاب استفاده کرد، چرا باید به سراغ سوییچ ها برویم. در این مورد باید بگوییم تفاوت سوییچ و هاب بسیار زیاد است.

سوییچ هر بسته را فقط به مقصد مورد نظر ارسال می‌کند. به این شکل بار شبکه به اندازه چندین برابر کاهش می‌یابد.

نحوه کارکرد سوییچ به این شکل است که ابتدا با ارسال پیام Broadcast، تمام مقصد ها را شناسایی کرده و در جدول ARP خود ذخیره می‌کند. سپس با استفاده از این جدول بسته ها را به مسیر درست منتقل می‌کند.

معایب هاب

از هاب فقط برای کارهای کوچک و موقتی استفاده می‌شود. هاب ترافیک و بسته ها را به تمامی پورت ها ارسال می‌کند و این یعنی بار ترافیک بسیار بی دلیل و سنگین.

اگر از هاب استفاده کنید قطعا سرعت کمتری خواهید داشت؛ خصوصا وقتی تعداد زیادی سیستم به شبکه متصل شوند که به صورت تصاعدی بار ترافیکی روی هاب بیشتر می‌شود.