آموزش سیسکو CCNP Switch – اصول طراحی شبکه – بخش چهارم

آموزش سیسکو CCNP Switch – اصول طراحی شبکه – بخش چهارم

معرفی Switch Block Redundancy :

قبل از هر چیز در انتخاب نوع سوئیچ ها در شبکه توجه داشته باشید که یکی از مهمترین عواملی که باعث از بین رفتن یک سوئیج در شبکه میباشد ، مشکلات برقی و پاور سوئیچ ها میباشد.

اینکه یک سوئیج در شبکه از Power Redundancy برخوردار باشد به جهت بالا بردن زمان Uptime بسیار حائز اهمیت میباشد. ولی نحوه به هم بندی و چیدمان سوئیچ ها و اینکه از چه نوع ارتباطاتی مابین آنها استفاده میکنید نیز از ملزومات مهم یک شبکه برای حفظ Redundancy و بالا بردن سطح اطمینان در عملکرد شبکه محسوب میشود.

در بخش قبلی مفهوم Switch Block را برایتان توضیح دادیم ، نکته قابل توجه این بود که ارتباط بین سوئیچ ها به جهت بالابردن سطح اطمینان یا Redundancy به صورت زیر طراحی شده بود :

اصول طراحی شبکه - آموزش شبکه

همانطور که در شکل بالا ملاحظه میکنید یک سوئیچ بلاک شامل  ۲ سوئیچ در لایه Distribution و یک یا چند سوئیچ در لایه Access میباشد.

در این شکل به دلیل استفاده از ارتباطات لایه ۲ و بهره مندی از قابلیت STP همیشه یه مسیر غیر فعال بوده و تمامی ترافیک مربوط به یک سوئیج از یک لینک عبور میکند که این ممکن است ترافیک کاری یک سوئیج را افزایش دهد و دیگری بدون هیچ فعالیتی در شبکه تا زمان بروز خطا و قطعی یکی از ارتباطات بیکار بماند.

بهینه سازی طراحی شبکه در شکل بالا :

با معرفی هر vlan برای هر سوئیج لایه Access و تعریف لینک ارتباطی بین دو سوئیج لایه Distribution از نوع لایه ۳ میتوان مشکل را برطرف نمود.

توجه داشته باشید زمانی که لینک بین سوئیچ لایه Distribution از نوع Layer 3 تعریف گردد دیگر STP در شبکه Loop ی را تشخیص نمیدهد و هر سوئیچ لایه  Access از طریق هر دو لینک متصل به سوئیچ های Distribution به فعالیت خود میپردازد.

اصول طراحی شبکه - آموزش طراحی شبکه

بهینه ترین شکل طراحی یک سوئیچ بلاک :

استفاده کامل از سوئیچ های لایه ۳ و ارتباطات لایه ۳ میتواند بهترین حالت ممکن برای هدایت ترافیک شبکه باشد و تنها ایراد آن هزینه بالای سوئیچ های لایه ۳ میباشد.

به این مدل طراحی Routed Switch Block نیز گفته میشود.

اصول طراحی شبکه - آموزش شبکه

معرفی Core Block :

همانطور که میدانید وظیفه لایه Core اتصال سوئیچ های لایه پایینتر یعنی لایه Distribution است .

حال اگر قرار باشد چندین Switch Block را به لایه Core متصل نمایید به نحوی که Redundancy حفظ شود مطابق شکل زیر عمل میکنیم:

طراحی اصولی شبکه - آموزش شبکه

ارتباطات بین لایه Distribution و لایه Core حتما میبایست از نوع لایه ۳ باشد و همچنین برای ارتباط سوئیچ های Core به یکدیگر نیز از لینک های لایه ۳ استفاده میکنیم.

طراحی شبکه های بزرگ با استفاده از Multi-Node Core :

در شبکه های بزرگ که تعداد کاربران و تجهیزات شبکه به حدی است که بایستی از تعداد زیادی سوئیچ شبکه بهره برد ، میبایست از قابلیت Full Mesh در ارتباطات بین سوئیچ ها استفاده نمود :

اصول طراحی شبکه های بزرگ

طراحی شبکه از نوع Collapsed Core :

در شبکه های که عمدتا به دلیل کاهش هزینه ها لایه Distribution با لایه Core ترکیب شده collapsed core نامیده میشود.

به یاد داشته باشید که ارتباطات در لایه Distribution و لایه های بالاتر بایستی Layer 3 باشند.

آموزش سیسکو CCNP Switch – اصول طراحی شبکه – بخش چهارم

نویسنده : علی قاسمی


آموزش سیسکو CCNP Switch – اصول طراحی شبکه – بخش اول

آموزش سیسکو CCNP Switch – اصول طراحی شبکه – بخش دوم

آموزش سیسکو CCNP Switch – اصول طراحی شبکه – بخش سوم

آموزش سیسکو CCNP Switch – اصول طراحی شبکه – بخش چهارم

شرکت ژیوان ارائه دهنده خدمات شبکه شامل پشتیبانی شبکه , نصب و راه اندازی شبکه , طراحی شبکه , فروش تجهیزات شبکه , سرور و مجازی سازی,اتوماسیون صنعتی, خانه هوشمند