آموزش فارسی دوره MCITP مایکروسافت - ویندوز 7

آموزش فارسی دوره MCITP مایکروسافت – ویندوز ۷

Disk Manager یا مدیریت هارد دیسک در سیستم عامل ویندوز

حتما برای شما هم پیش آمده  که پس از گذشت زمان و استفاده مداوم از ویندوز ، میزان سرعت load شدن برنامه های ویندوزتان کندتر شده و معمولا راه حل بسیاری از افراد ، نصب مجدد ویندوز و  تمامی نرم افزار ها از ابتدا میباشد.

اما این کار بی فایده است ، چرا که یکی از دلایل پایین آمدن سرعت کامپیوتر و ویندوز مربوط به هارد یا همان محل ذخیره سازی اطلاعات میباشد.

پراکندگی و اشغال فضای هارد توسط فایل های غیر ضروری ار جمله عوامل موثر در کند شدن سیستم عامل ویندوز و نرم افزار های کاربردی میباشد.

همچنین قدیمی بودن تکنولوژی برخی از هارد دیسک ها از علل کند شدن عملکرد ویندوز میباشد.

در سالهای اخیر با روی کار آمدن هارد های SSD مسئله مربوط به کند بودن هارد های قدیمی حل شده و دوستانی که ار این نوع هارد ها استفاده مینمایند رضایت بسیار زیادی ار نحوه عملکرد این هارد ها دارند.

روش مدیریت هارد دیسک در ویندوز :

 در پنجره My Computer بر روی پارتیشن مورد نظرتان کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.

حال وارد تب General  شده و با کلیک بر روی گزینه  clean Up شما وارد پنجره ی مربوط به پاکسازی درایو می شوید.

لیستی از فایل های اضافی که بر اثر فعالیت مداوم شما و به جهت کار با اینترنت و یا نصب برنامه های مختلف بر روی هارد ، برای شما نشان داده می شود که با انتخاب هر کدام از آن ها میتوانید اقدام به حذف نمایید.

 مدیریت فضای دیسک ها disk manager

حال به تب دوم از تنظیمات پارتیشن مورد نظر  اشاره می کنیم.در تب Tools سه قسمت برای شما موجود است.

 مدیریت فضای دیسک ها disk manager2

در قسمت اول گزینه ی Check Now را مشاهده می کنید که به رفع خطاهای موجود در هارد می پردازد.

گزینه Automatically fix file system errors برای رفع خطاهای نرم افزاری هارد و گزینه scan for and attempt recovery of bad sectors برای مشکلات سخت افزاری هارد تا حد امکان می پردازد.

قسمت دوم Defragment برای بهینه کردن فضای هاردتان مناسب می باشد که در ادامه ی مقاله بطور کامل برایتان توضیح می دهیم.

و در قسمت سوم Back Up که برای ایجاد یک نسخه پشتیبان مورد استفاده قرار میگیرد.

مرتب سازی فضای هارد دیسک با استفاده از Defragment :

هنگامی که در هارد فایلی را ذخیره میکنید ، فایل شما در قسمتی از هارد و بر روی سکتور هایی از آن به صورت فیزیکی دخیره میگردد.

پس از  پاک کردن آن فایل و ذخیره یک فایل جدید دیگر در همان قسمت خالی از هارد ، مجددا  ذخیره سازی در همان قسمت انجام شده  و در صورت بزرگ بودن حجم آن فایل نسبت به فایل قبلی ، ادامه ی آن به ناچار در محل دیگری از هاردتان ذخیره می شود.

حال هنگامی که که نیاز به آن فایل دارید، ویندوز ابتدا مشغول به یکپارچه کردن آن اطلاعات می شود و سپس آن را برای شما اجرا می کند که باعث کند شدن سرعت ویندوز می شود.

در قسمت Defragment با انتخاب گزینه ی Analyze درصد نامرتب بودن فضای هارد دیسک را به شما نشان داده میشود و اگر بالای ۱۰ درصد بود، حتما اقدام به Defrag کنید.

 مدیریت فضای دیسک ها disk manager3

در قسمت بالای این پنجره با انتخاب گزینه ی  Configure Schedule برای Defrag بطور اتوماتیک که در زمان خاصی خود ویندوز این کار را انجام دهد ،می توانید اقدام کنید.

تذکر!!! : برای محدود کردن یوزر های ادمین و یا یوز های کامپیوتر خود ، در پنجره ی Run  ویندوز  عبارت gpedit.msc را تایپ کنید و برنامه آن را باز کنید.حال آدرس زیر را دنبال کنید:

computer configuration/administrative templates/system/removable storage access

که در آن می توانید موارد اتصالی کامپیوتر خود را محدود کنید.

بررسی وضعیت و مدیریت هارد دیسک ها در ویندوز :

برای دسترسی به پنجره ی مدیریت هارد دیسک خود ، بر روی My computer خود کلیک راست کرده و گزینه Manage  را انتخاب کنید.حال از موارد سمت راست پنجره ، عبارت Disk Manager را از ستون کناری آن ، انتخاب کنید.

در پنجره ی باز شده همه  ی هارد دیسک های موجود در کامپیوتر خود را مشاهده خواهید کرد.

اگر دقت کنید ، در زیر آن ها کلمه ی Basic نوشته شده است که نوع نصب هاردتان را مشخص می کند.

disk management در ویندوز

دو نوع طریقه ی نصب وجود دارد.

  1. Basic

  2. Dynamic

حالت Basic همان حالت رایج می باشد که هارد دیسک ها از هم جدا و با پارتیشن بندی هایی که ما انجام می دهیم اطلاعات ما را در خود ذخیره می کنند.

حالت Dynamic که حالت نصب پیشرفته تر می باشد به سه نوع تقسیم می شود.

  •  Rade 0 : که در آن می بایست هارد اول شروع به ذخیره سازی می کند و به محض پر شدن فضای حافظه ی آن ، ادامه ی ذخیره سازی در هارد دوم انجام می پذیرد. این نوع از ذخیره سازی سرعت بالایی دارد ولی عیب بزرگ آن عدم خطا پذیری آن می باشد که در صورت ایجاد مشکل در یک هارد ،اطلاعات هارد دوم نیز غیر قابل بازیابی می شود.
  • Rade 1 یا Mirror : که در آن هر دو هارد با هم به ذخیره سازی می پردازند و این باعث کند شدن سرعت هارد شده و عیب بزرگ دیگری که در آن است ، نصف شدن فضای هارد می باشد.در حقیقت ما اگر دو هارددیسک ۱۰۰ گیگابایتی داشته باشیم ، تنها ۱۰۰ گیگابایت حافظه برای ذخیره سازی خواهیم داشت.
    با این وجود مزیتی که این نوع ذخیره سازی دارد در خطا پذیری است که اگر یکی از هارد ها به مشکل خورد هارد دوم به فعالیت خود ادامه  میدهد و داده های ما از بین نمیرود.

تذکر  :  در مدل Raid 1 هر دو هارد انتخابی می بایست مقدار حافظه ی برابری داشته باشند.

  •  Rade 5 :در این حالت حداقل سه هارد نیاز است و نحوه ی ذخیره سازی در آن به این شکل است که هر سه هارد یک قسمت مجزایی برای parity در خود دارند که اگر یک کدام از هارد ها به مشکل خورد ، با تعویض هارد و قراردادن هارددیسک جدید، همه اطلاعات هارد قبلی در هارد جدید نوشته می شود.این طرز ذخیره ی اطلاعات باعث می شود که ما به ازای هر سه هارد ، دو هارد برای ذخیره سازی داشته باشیم.بنابراین این نوع ذخیره سازی هم خطاپذیری و هم سرعت بالایی داشته و بسیار کارآمد است.

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت اول – راه اندازی ویندوز ۷

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت دوم – Upgrade

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت سوم – Migration

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت چهارم – مدیریت سخت افزار

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷ – قسمت پنجم – مدیریت هارددیسک

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت ششم – Compatibility

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷قسمت هفتم – فایروال ویندوز

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷ – قسمت هشتم – راه اندازی ریموت دسکتاپ

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷ – قسمت نهم – اشتراک گذاری فایل ها

آموزش فارسی دوره MCITP – ویندوز ۷ – قسمت دهم – User Account