بررسی دوربین های مداربسته

آیا شما هم در جستجوی دوربین مداربسته برای نظارت بر اماکن و مستقلات خود هستید ؟

آیا در انتخاب گزینه ی مناسب دچار سر در گمی شده اید ؟

بررسی دوربین های مداربسته چه فاکتورهایی را مورد بررسی قرار میدهد ؟

آیا به دنبال بالا بردن سطح آگاهی خود در زمینه ی سیستم های نظارتی و دوربین های مدار بسته هستید ؟

ما در این مطلب تلاش خود را خواهیم کرد تا شما را با انواع دوربین های مداربسته و مشخصات فنی آنها آشنا کنیم و همچنین بر اساس موقعیت و شرایط موجود، بهترین گزینه را به شما پیشنهاد نماییم .

اگرچه سیستم های نظارتی و تجهیزات دوربین مداربسته دارای تنوع و پیچیدگی های بسیاری است ولی هدف از ارائه ی این مطالب صرفا بالا بردن سطح آگاهی شما در خصوص کلیات موضوع میباشد.

تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی دوربین مداربسته ( تجهیزات معمول و مورد استفاده اکثر مشتریان )

 

  • دستگاه ضبط کننده ی دیجیتالی تصویر DVR (Digital Video Recorder )
  • دوربین Camera
  • کابل Cable
  • اتصالات Connectors
  • منبع تغذیه Adaptor

۱- بررسی دوربین های مداربسته

دستگاه ضبط کننده ی دیجیتالی تصویر DVR(Digital Video Recorder)

آشنایی با دوربین های مدار بسته و بررسی فنی آنها

در حقیقت دستگاه DVR به عنوان یک سرور برای سیستم مداربسته آنالوگ تعیین میگردد. اتصال تمام دوربین ها به دستگاه دی وی آر باعث میشود تا کنترل، ضبط و پخش تصاویر از طریق آن امکان پذیر باشد. همچنین با استفاده از دستگاه DVR امکان انتقال تصاویر نیز وجود دارد. انتقال تصاویر بر روی شبکه با بهره گیری از درگاه RG-45 در پشت دستگاه میباشد. چنانچه بخواهیم تصویر را به جایی غیر از محدوده ی متعارف (خارج از محیط) انتقال دهیم نیاز به بستر اینترنت میباشد. انتقال تصاویر بر روی بستر اینترنت با دو روش IP Static , DDNS میسر است .

وظایف دستگاه DVR

دستگاه دی وی آر وظایف زیر را بر عهده دارد :

ذخیره سازی تصاویر دوربین های مداربسته:  دستگاه دی وی آر با استفاده از یک یا چند هارد دیسک ، تصاویر ورودی از دوربین ها را ضبط و ذخیره میکند.

مشاهده تصاویر دوربین های به صورت یکپارچه : کافیست دستگاه دی وی آر را به یک نمایشگر متصل کنید تا تصاویر دوربین ها را به صورت یکپارچه مشاهده نمایید . دی وی آر با بهره گیری از یک سیستم عامل منحصر به فرد بدون نیاز به کامپیوتر قابلیت پخش تصاویر را دارد. همچنین با اتصال ماوس امکان انجام تنظیمات و تغییرات بر روی تصاویر و گزینه ها وجود دارد .

تنظیمات مربوط به تصویر و ضبط DVR این تنظیمات به شما این امکان را میدهد تا مشخصه های ضبط تصویر اعم از کیفیت ، ریزولوشن و غیره را تعیین نمایید. همچنین در برخی از دستگاهها که قابلیت Motion Detection را دارند این امکان وجود دارد تا ضبط تصویر فقط در زمان تشخیص تحرک صورت گیرد. این مورد بیشتر در زمانی کاربرد دارد که مجموعه خالی از پرسنل یا افراد است (معمولا شب هنگام) و باعث میشود تا میزان فضای کمتری از هارد دیسک اشغال شود. و بازه زمانی بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.

کنترل دوربین ها ( گردان و زوم ):  با استفاده از درگاه RS485 که بر روی دستگاه دی وی آر موجود میباشد شما قادر خواهید بود تا دوربین های موجود را کنترل نمایید. بدین معنا که اگر دوربین نصب شده قابلیت چرخش و زوم را داشته باشد ، شما با استفاده از این ویژگی در دستگاه قادر به کنترل آن خواهید بود.

طبقه بندی دستگاه DVR

طبقه بندی دستگاههای دی وی آر بر اساس فاکتور های مختلفی صورت میگیرد ولی مهم ترین آنها شامل تعداد کانال های ورودی و کیفیت آنها در ضبط تصاویر است .

بررسی دوربین های مداربسته نشان میدهد در واقع برای انتخاب یک دستگاه مناسب اول از همه باید نیازهای خود را شناسایی کرده و بر اساس نوع نیاز اقدام به تهیه ی دستگاه مناسب نمود. نیازها شامل تعداد دوربین های موجود ، کیفیت مورد نیاز برای تصاویر ، توانمندی دستگاه در ارائه ی سرویس ها و میزان حافظه ی مورد نیاز است.

تعداد کانال

نکته ی قابل توجه در انتخاب دی وی آر ، تعداد کانال های موجود در آن است. تعداد کانال های موجود در دی وی آر مشخصا رابطه ی مستقیم با تعداد دوربین های نصب شده دارد. به طور معمول دی وی آر ها با تعداد کانال های ۴ ، ۸ و ۱۶ موجود میباشد. استفاده از دستگاه با تعداد کانال های بیشتر ممکن است در کیفیت و سرعت تصاویر تاثیر گذار باشد. برای انتخاب یک دستگاه مناسب ، باید پیش بینی آینده را نیز کرد. چنانچه بعدها نیاز به اضافه کردن دوربین باشیم و دی وی آر پورت خالی نداشته باشد ناچار به تعویض آن خواهیم بود.

رزولوشن ضبط

نکته ی بسیار مهم در بررسی دوربین های مداربسته و انتخاب یک دی وی آر ، ریزولوشن و یا کیفیت تصویر آن است. به عبارتی هرچه کیفیت تصویر بالا تر باشد قیمت دستگاه نیز بالاتر خواهد بود. در مواردی که از دستگاه با کیفیت تصویر بالا استفاده می کنید حتما توجه داشته باشید که فضای ذخیره سازی بیشتری هم نیازمند است. پس حتما نسبت به تهیه ی هارد دیسک با فضای بیشتر توجه داشته باشید.

 ۲- بررسی دوربین های مداربسته

دوربین Camera

دوربین مداربسته

بررسی دوربین های مداربسته نشان میدهد دوربین های آنالوگ از حیث درجه بندی بر اساس مشخصه های دریافت تصویر و کیفیت انتقال تصاویر به دستگاه ضبط کننده دارای انواع متفاوتی میباشد. بطوریکه هرچه قابلیت دوربین ها در دریافت تصاویر با کیفیت بالاتر میرود متعاقبا قیمت آنها نیز افزایش میبابد. به عنوان مثال دوربین هایی که توانایی بهتری از دریافت تصاویر در شب دارند و یا از لحاظ لنزی دارای قابلیت پوشش دهی مناسبتری هستند به مراتب گران قیمت تر از دوربین هایی با قابلیت های پایین تر میباشند. مشخصه ها و مولفه هایی که برای دریافت تصاویر حائز اهمیت میباشند و به طور کلی باعث بهبود کیفیت تصویر میشنود به طور خلاصه به شرح زیر میباشند .

آشنایی با دوربین های مدار بسته و بررسی فنی آنها

  • قابلیت مه زدایی (Defog)
  • قابلیت اصلاح رنگ (Color Reproduction)
  • قابلیت بهینه سازی در طیف وسیعی از حالات نمایش
  • قابلیت بهینه سازی اشعه مادون قرمز برای دید در شب
  • قابلیت تنظیم نور شدید فضای بیرون نسبت به داخل
  • سرعت پردازش تصویر
  • کیفیت دریافت تصاویر بر حسب فریم بر ثانیه

در بررسی قابلیت مه زدایی میتوان به این موضوع اشاره کرد که در شرایط مختلف جوی اعم از وجود مه یا گرد و غبار ، این قابلیت مطرح میشود که آیا کیفیت دریافت و انتقال تصویر تا چه اندازه میتواند گویا و واضح باشد.

در بررسی دوربین های مداربسته و بحث اصلاح رنگ ، بررسی این نکته حائز اهمیت است که وضوح تفکیک رنگ و ثبات رنگ ها در شرایط تابش نور از جهات مختلف به چه اندازه یکسان و استاندارد میباشد. دوربین هایی با امکان اصلاح رنگ این قابلیت را برای تنظیم داده های تصویر و انتقال آن به دستگاه DVR فراهم میسازند تا تصویر با بهترین کیفیت و استانداردترین رنگ های واقعی ثبت و انتقال داده شوند.

با بررسی دوربین های مداربسته و نوع عملکرد آنها ، وجود اشعه ی مادون قرمز در دوربین های مداربسته و کنترلی امکان ضبط تصاویر و دید در شب را فراهم میسازد. به طوریکه هرچه قدرت اشعه بر اساس میزان برد لنز دوربین بیشتر باشد ، امکان دید بهتری در شب را فراهم میسازد. به عنوان مثال دوربین ها با قابلیت دید در شب ۲۰ متر تا ۴۰ متر و یا بیشتر موجود و قابل نصب میباشند.

با توجه به مکان و محل نصب دوربین ها ، بعضا پیش خواهد آمد که دوربین در جایی نصب میگردد که در راستای تابش مستقیم نور خورشید قرار میگیرد. به طوری که میزان نور ورودی به لنز از نور محیطی بیشتر خواهد بود که این موضوع موجبات افت کیفیت تصویر به گونه ای که یا تصویر تار و کدر و یا بی نهایت شفاف خواهد بود. بدین منظور دوربین هایی با قابلیت تنظیم نور محیطی این امکان را میدهند تا حتی در مواجه با شرایطی چونین ، کیفیت دریافت تصاویر در بهترین حالت ممکن حفظ شود.

سرعت پردازش تصاویر رابطه ی مستقیم با کیفیت دریافت تصاویر بر حسب فریم بر ثانیه را دارد. به گونه ای که هرچه کیفیت برداشت تصاویر بالاتر باشد به مراتب دوربین نیازمند سنسوری پیشرفته تر و دقیق تر میباشد. عدم هماهنگی در نوع پردازشگر و دریافت تصاویر موجبات افت کیفیت در هنگام ضبط و یا دریافت تصاویر به صورت زنده خواهد شد.

۳- بررسی دوربین های مداربسته

کابل

کابل

در بررسی دوربین های مداربسته ، کابل دوربین مدار بسته وظیفه ی انتقال تصویر از دوربین به دستگاه ضبط DVR و یا NVR را دارد و همچنین در کنار آن ، وظیفه ی تامین برق مورد نیاز دوربین ها را از منبع تغذیه دارا میباشد . کابل ها در چند نوع موجود میباشد. کابل هایی که در کنار خود به صورت موازی دارای سیم های برق هستند و کابل هایی که کاملا مجزا از سیم برق موجود میباشند. در واقع به علت بار کم مصرفی و ولتاز پایین در بستر سیم های برق ، به هیچ عنوان شاهد وجود نویز در روی کابل ها نخواهیم بود ، گرچه کابل ها دارای شیلد و روکش مخصوص هستند که ضریب اطمینان آنها را در برابر نویز و نوسانات به صفر میرساند. کابل های مجزا علاوه بر بحث انتقال تصویر نیازمند سیم کشی برق برای دوربین ها نیز میباشند.

۴- بررسی دوربین های مداربسته

اتصالات

فیش BNC : که به منظور اتصال کابل Data و تصویر به دوربین و دستگاه DVR مورد استفاده قرار میگیرد

فیش BNC

فیش DC : که به منظور اتصال سیم های برق به دوربین ها مورد استفاده قرار میگیرد.

بررسی دوربین های مداربسته

۵- بررسی دوربین های مداربسته

منبع تغذیه

بسته به تعداد دوربین ها و فاصله ی دوربین ها از مرکز نیاز به استفاده از منبع تغدیه با توان مناسب میباشد . منبع تغدیه ها از میزان ۱۰ آمپر شروع و در انواع ۲۰ و ۳۰ آمپر و حتی بالاتر قابل استفاده میباشند. وظیفه ی ترانس یا منبع تغدیه تبدیل برق شهری ۲۲۰ ولت به ۱۲ ولت DC برای دوربین ها با شدت جریان هر خروجی ۲ آمپر میباشد

بررسی دوربین های مداربسته

بررسی دوربین های مداربسته